Zit jij vast door trauma’s? Gratis checklist.

Pluk de vruchten uit je trauma’s.

Het vermijden van pijn leidt vaak tot blokkades in het ‘tot bloei komen’. Niemand van ons gaat ongeschonden door het leven. Juist door van alles te ervaren kunnen we groeien en tot prachtige ontwikkelingen komen.
Belangrijke vragen zijn: ‘Wat doe je ermee?’ en ‘Hoe ga je ermee om?’

Wat is een trauma?

Een trauma is een ervaring die je nog steeds triggert en beperkt. De pijn houdt je nog gevangen. Zolang je de pijn weg blijft drukken, zal je keer op keer zelfde soort pijnlijke gevoelens creëren totdat jouw gevoelens door jou gehoord en verwerkt worden.

Kunnen trauma’s je dienen?

Ja zeker! Altijd! Elk nadeel heeft een voordeel. Het zijn ‘blessings in disguise’ – gecamoufleerde zegeningen. De kunst is om ze te vinden.

Pluk de vruchten uit je trauma's

Hoe kan je bevrijd worden van trauma’s?

Allereerst neem je de pijnlijke ervaringen onder de loep. Je onderzoekt en ontdekt alle verschillende gevoelens die er in opgesloten zijn. En je bekijkt ook hoe het trauma je tegelijkertijd gediend heeft. Zodra je dit inziet wordt het al minder beladen. Het kan dan al een iets minder zware plaats in je systeem innemen.

Het belangrijkste onderdeel van het loslaten van trauma’s is om ze in het onderbewustzijn te transformeren! Alleen dan werk je aan je automatische systeem dat 95-99% procent je leven bepaalt. Met ThetaHealing kun je dit zorgvuldig en grondig doen. Zodra je in de meditatieve Theta-staat bent heb je toegang tot het onderbewustzijn. Je gebruikt hiervoor de diep-ontspannende theta-hersengolven.

Uit het onderbewustzijn haal je dan o.a. weg:

 • pijn
 • beperkende gevoelens, overtuigingen en patronen
 • het celgeheugen van trauma’s
 • angst en verwachting dat het weer zal gebeuren
 • alle innerlijke belemmeringen en automatische triggers gaan eraf.

Je kan het onderbewustzijn dan direct herprogrammeren. Je doorbreekt ongewenste patronen. Een trauma wordt dan een herinnering. Pijn zet je om in ondersteuning.

Waarom is het belangrijk om trauma’s uit je systeem te halen?

Het houdt je dan niet meer gevangen. Zolang je pijnlijke ervaringen wegstopt, houdt het je in een kramp. Bewust en voornamelijk onbewust doe je álles om diezelfde pijn te vermijden. Pijnlijke gevoelens in je systeem geven signalen van gevaar af: zoals verdriet, teleurstelling, boosheid, wrok, haat, afgewezen voelen, machteloos voelen, alleen voelen, er niet bij horen. Zelfs als je gezond wilt worden, bepaalde doelen wilt bereiken en succesvol wilt zijn kunnen trauma’s je aan de grond genageld hebben om je ver van de pijn weg te houden. Zogenaamd om je veilig te houden.

Jezelf opsluiten in pijn maakt de druk steeds groter. Het moet er uit. Je zult keer op keer nieuwe pijnlijke ervaringen creëren die soortgelijke nare gevoelens veroorzaken. Je zit vast in een beperkend patroon. Je blijft het herhalen totdat je het allereerste trauma gaat verwerken. Je kunt het dus beter eerder dan later aangaan.

Onverwerkte trauma’s:

 • blokkeren jouw vooruitgang
 • maakt dat je een deel van je potentieel laat liggen.
 • houden je tegen
 • beperken je kansen en mogelijkheden.

Vrijmaken van trauma’s geeft verlichting en ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Wat laat je nog meer liggen als je trauma’s niet verwerkt?

In trauma’s liggen verworven kwaliteiten verborgen. Deze laat je dan liggen omdat ze nog gekoppeld zijn aan pijn. Je kan echter de voordelen hebben zonder de nadelen, de deugden zonder de stekels, de ‘blessings’ zonder de pijn. Wanneer je trauma’s in het onderbewustzijn verwerkt, transformeer je álle zichtbare en verborgen informatie. Pluk de vruchten uit je trauma’s. Je brengt je verborgen kwaliteiten omhoog. Hiermee maak je jouw verworven kwaliteiten beschikbaar.

Onder elk probleem schuilen trauma’s

Problemen hebben altijd innerlijke obstakels. Met elke kwestie waarmee ik het ‘Mind-Detective’-werk doe, komen vele trauma’s boven. De trauma’s zijn de wortels van het probleem. Iedereen heeft traumas. Om het gewenste te kunnen bereiken moet het compleet veilig voor je voelen. Alle hindernissen en probleemveroorzakers moeten uit je onderbewustzijn worden weggehaald. Dan pas wordt het veilig en kan je er echt voor openstaan. Hiermee zijn de wonden geheeld en de innerlijke problemen opgelost..

Checklist Trauma’s:

Deze checklist geeft een deel weer van wat je allemaal in je systeem kan hebben.
Je kunt het testen met de spiertestmethode die ik hier uitleg: spiertesten-video in het Nederlands / spiertesten-video in het Engels.

 • Ik ben boos.
 • Ik koester een wrok.
 • Ik draag haat.
 • Ik wil wraak nemen.
 • Ik draag verdriet.
 • Ik draag pijn.
 • Ik ben gewond.
 • Als ik in mijn kracht sta gebeurt er iets ergs.
 • Succesvol zijn is gevaarlijk.
 • Vooruitgaan is veilig.
 • Ik sta mezelf toe om mijn doel te bereiken. (P.S. je kunt hier je eigen specifieke doel invullen)
 • Het is veilig om mijn doel te bereiken. (P.S. je kunt hier je eigen specifieke doel invullen)

Doe jezelf recht aan door trauma’s op te lossen.
Maak je verborgen kwaliteiten vrij zodat je jouw volle potentieel kunt inzetten om tot bloei te komen.

Sta jezelf toe om je beste mogelijke leven te kunnen leven.

Leer het zelf of maak een afspraak.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *