Waarom kies je soms voor iets dat je eigenlijk niet wilt?

Waarom zeg je ‘ja’ terwijl je ‘nee’ wilt zeggen?

Heb jij dat ook wel eens? Dat je ‘ja’ zegt terwijl je eigenlijk nee wilt zeggen? Of iets kiezen terwijl je hart naar een totaal andere keuze verlangt?

Het onderbewustzijn is de sleutel tot succes.Mijn cliënt Anneke had hetzelfde probleem. Ze was ervan bewust dat ze elke keer keuzes maakte waar ze eigenlijk niet achter stond. Keer op keer offerde zij zichzelf weer op … én ze gaf zichzelf nog steeds geen toestemming om te gaan voor wat ze écht leuk vond.

Onbewuste verplichtingen houden je klem

Uit een gevoel van verplichting had Anneke zonet alweer een taak die ze niet wilde op haar genomen. Ze had zich nog zo voorgenomen ‘nee’ te zeggen. Het leek zo simpel maar het lukte gewoon niet. Anneke was het zat! Ze wilde dit roer óók omgooien! Ze begreep dat het probleem diep in haar systeem zat en er zelf niet zomaar uit kon komen.

De ander boven jezelf zetten

Tijdens het vragenproces in het ThetaHealing consult om de kern van haar blokkades boven te halen, kwam al snel de bron van haar onbewuste zelfsabotage aan het licht:

  • “Ik mag niet gelukkig zijn.”
  • “Ik ben het niet waard om gelukkig te zijn.”
  • “Het is egoïstisch om aan jezelf te denken.”
  • “Anderen zijn belangrijker dan ik.”

Jezelf onbewuste onderdrukken

Wat denk jij? Was ze het hiermee eens? Nee, natuurlijk niet. Anneke was helemaal verbaasd dat dit in haar systeem zat. Als klein meisje had ze dit wel zo ervaren, maar inmiddels geloofde ze toch écht wel dat ze belangrijk is en gelukkig mag zijn. Ze snapte ook wel waar het vandaan kwam. Het verhaal dat tijdens het consult naar voren was gekomen was duidelijk de bron van haar eigen onbewuste onderdrukking.

Waar komt haar probleem vandaan?

Als kind had Anneke ervaren dat het leven hard zwoegen is met het zorgen voor een ander. Haar vader werkte hard om het gezin te onderhouden. Haar moeder was dag en nacht druk in de weer; het verzorgen van oma, de baby aan de borst en 3 vechtende koters rondom haar benen. Moeder hield maar nét haar kin boven water. Als haar oudste dochter (Anneke) dan blij zingend thuis van school kwam snauwde ze door het geluksgevoel van Anneke heen. “Hóu toch op met zingen! Hélp toch eens mee. Doe je zusjes in bad. Jij denkt alleen maar aan je zelf”. Zo waren haar patronen begonnen.

blokkade oplossen

Programmering

De pijn en belemmerende overtuigingen zaten diep in haar geprogrammeerd. Het had haar volledig vastgezet. Opgesloten in haar eigen systeem werd Anneke onbewust meegezogen in repeterende patronen. Ze kón gewoon niet anders dan de ander voorop zetten.

Het elimineren van beperkende programmering en stress

Binnen een paar minuten hadden we het trauma, het verdriet en de beperkende overtuigingen en patronen uit haar systeem gehaald. De testmethode die ik gebruik vóór en ná de veranderingen verifieerde alle transformatie. ‘Nee zeggen’ en ‘voor haarzelf kiezen’ was nu veilig geworden. Het vóelde nu ook helemaal okay. Als Anneke zich nu voorstelde dat ze iets zou weigeren, kon ze dat zonder stress te ervaren. De stressoren waren verdwenen. Met een blij gezicht en een verlicht gevoel liep Anneke de deur uit. De eerste zonnestralen braken door. Ook in haar. Ze wilde zich meteen aanmelden voor een cursus waar ze al jaren naar verlangde.

Zou Anneke voor zichzelf hebben kunnen kiezen als ze nog steeds had vastgezeten in haar oude patronen? Nee!! Dat zou ze absoluut nog niet gekund hebben. Gelukkig hadden we deze mogelijkheid voor haar gecreëerd.

Zo hebben we allemaal wel patronen waar we in vast zitten.

Loop jij ook tegen iets aan?
Wil jij graag échte mooie duurzame vooruitgang?
Boek dan jouw persoonlijk traject en/of de Basis Training.

Laat ongewenste ballast los
om jezelf de mogelijkheden te geven waar je naar verlangt.