Hoe jouw onderbewustzijn jóu ziet regeert jouw leven

Jouw onbewuste zelfbeeld bepaalt bijna alles

Ja, echt! Daar schrik je misschien van. Tóch is het zo.
Het onbewuste beeld dat jij van jezelf hebt bepaalt bijna alles van je leven.

Als ik aan jou zou vragen hoe JIJ jezelf ziet en hoe je over jezelf voelt, wat zeg je dan? Belangrijk? Waardevol? Mag je er zijn? Verdien je geluk? En als ik het aan jouw onderbewustzijn zou vragen? Wat zou het dan zeggen?
Je zou het eens moeten testen: testen-video in het Nederlands / testen-video in het Engels.

Het belangrijkste is hoe jij jezelf ziet.

Wat bedoel je met onbewust zelfbeeld?

Het onderbewustzijn heeft een beeld van hoe jij bent, wat je waard bent en verdient, wat wél en niet mag, wat veilig voor je is en wat niet. Dit beeld kan compleet anders zijn dan hoe jij bewust over jezelf denkt en voelt.

Waarom is het onbewuste zelfbeeld belangrijk?

Het onbewuste beeld dat jij van jezelf hebt bepaalt bijna alles van je leven. De onbewuste overtuigingen over jezelf hebben namelijk 95-99% invloed op jouw hele zijn. Giga dus! Het bepaalt namelijk wat ‘okay’ en veilig voor jou voelt. En dat bepaalt weer wat je wél toelaat en wat níet en dús wat wél en níet mogelijk voor jou is. Je onbewuste zelfbeeld kan dwars tegen jouw wensen en dromen ingaan en jou dus automatisch saboteren. Je zit systemisch vast aan je programma’s totdat je ze verandert. Gelukkig kunnen we in het onderbewustzijn alle zelfsabotage opheffen.

Welke overtuigingen kan jouw onderbewustzijn over jou hebben?

Het kan van alles zijn. Ik zal je hier een voorbeeld geven van een cliënt van mij.
Veel mensen lopen met deze zélfde overtuigingen rond.

Het probleem waar Mieke mee kwam was dat ze al jaren een prachtig bedrijf had maar het nog steeds niet optimaal draaide. Ze voelde dat ze zich onbewust saboteerde, maar kon er de vinger niet opleggen. Tijdens het vragenproces in het eerste consult van het Basis Traject, kwam al snel de eerste bron van haar onbewuste zelfsabotage aan het licht:
  • “Ik zal nooit iets bereiken.”
  • “Ik ben gedoemd om te falen.”
  • “Veel geld zal ik nooit verdienen.”
  • “Ik ben een teleurstelling.”
  • “Ik ben weinig waard.”

Heftige overtuigingen toch? Logisch dat zulke gevoelens en overtuigingen tegenwerken. Onbewust verwacht je dan al dat je niets zal bereiken.

Waar komen belemmerende overtuigingen vandaan?

Deze vinden hun oorsprong in ervaringen. Daarom is het altijd belangrijk om naar de bron van het probleem te gaan. Tijdens het vragenproces kwamen al snel pijnlijke gevoelens bij Mieke boven. Toen ik doorvroeg kwam de volgende ervaring naar voren:

Op school zat Mieke altijd te dromen.  Ze ging elke keer weer nét met de hakken over de sloot. Haar leerkracht had haar ouders verteld dat ze niet veel in haar mars had en dat ze niet ver zou komen. Teruggekomen van het gesprek zeiden haar ouders niets tegen Mieke. Hun teleurstellende blik zei genoeg. Vanaf toen werd alleen haar broer nog gestimuleerd om goede resultaten te behalen. Het voelde alsof zij al was ‘opgegeven’. Pas als volwassene had Mieke vernomen wat haar ouders was verteld.

Met deze informatie had ik de belangrijkste puzzelstukjes gevonden en verbanden gelegd. Vervolgens gingen we deze patronen met spiertesten meten. Hiermee werd precies zichtbaar waarin de onbewuste zelf-sabotage lag.

Kan je onbewuste zelf-sabotage oplossen?

Ja natuurlijk. Mieke wilde ook graag diréct en voor altijd van deze zelfsabotage af. Ze gunde zichzelf zóveel meer. Om de gewenste veranderingen te maken ging ik in een heerlijke diep ontspannen staat van zijn, de ‘theta-staat’. Met woorden had ik op de theta-manier haar onderbewustzijn binnen no-time opgeschoond en bijgesteld.

Wat was het resultaat?

Ze voelde direct verlichting. De strakke band om haar maagstreek was verdwenen. Het roer was nu omgegooid, nieuwe mogelijkheden gecreëerd. De genoemde beperkingen waren nu écht uit haar systeem. Haar eigenbeeld en gevoelens over haarzelf waren, veranderd en geoptimaliseerd, ook meetbaar met de eerder genoemde spiertestmethode. Mieke had de harddrive van haar leven bijgestuurd. Deuren voor mooie veranderingen waren hiermee geopend.

Zou Mieke iets kunnen bereiken als ze nog steeds zou geloven dat ze gedoemd is om te falen? Zou ze zich waardevol kunnen voelen en in haarzelf geloven? Nee. Ze zou zichzelf nog steeds onderuitgehaald hebben.

  • Hoe ziet jouw leven eruit zónder zelfsabotage op te heffen?
  • Welke kansen loop jij mis?
  • Geloof jij in jezelf?
  • Voel jij je waardevol?

Wil jij ook het roer om en ongewenste patronen doorbreken, gevoelens veranderen?

-> Boek dan jouw persoonlijk traject en/of doe mee met de Basis Training.
-> Lees hier wat anderen ervaren hebben.

Je bent in de wieg gelegd voor liefde, geluk en succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *