Help! Eigenlijk vind ik mensen eng.

Herkenbaar?

Ik weet nog goed toen ik mijn praktijk startte. Ik had iets prachtigs geleerd en wilde heel graag mensen hiermee vooruithelpen. Het had me zelf zoveel opgeleverd. En dat gunde ik anderen ook.

Maar diep van binnen hield ik liever mensen op een afstandje.

Introvert als ik was. En nog steeds ben. Wist ik veel dat ik daarmee eigenlijk mijn deur dicht had voor klanten. Help, hoe trek ik dan klanten naar me toe?

Hoe zet ik me over dat onveilige gevoel heen?

Ik realiseerde me dat als ik dat oncomfortabele gevoel niet zou loslaten, dat mijn onderneming dan ook geen schijn van kans zou hebben. En wat ik het liefste wil doen zou ik dan ook moeten loslaten. Maar hier ligt juist mijn hart. En dát wilde ik dus niet opgeven. En voor een baas werken wilde ik niet meer.

Ik veranderde mijn mindset!

Ik dacht aan de klanten die ik kon hebben. Ik realiseerde me dat ook zij met gevoelens en problemen worstelen. En zij zijn juist op zoek naar een oplossing. Het gaat dus niet om mij. Maar het gaat om wat ik voor ze kan betekenen. Die gedachte haalde voor mij de druk eraf.

Dus laat die angst los en open jouw innerlijke deur.

Kom terug bij jezelf, van buiten naar binnen. En stel jezelf de vraag: “Hoe kan ik iemand helpen?” Want met dat verlangen ben je jouw onderneming begonnen. Je wilt de wereld een stukje mooier maken.
Lekker loslaten dus. Vanuit je hoofd in je hart zakken. En met compassie je klanten tegemoet treden. Denk eraan dat ook zíj́ kwetsbaar zijn.

Lukt het niet om over dat ene struikelblok heen te komen?

Trek dan gerust aan de bel. Ik vind het fijn om jou hierin te begeleiden. Want hoe heerlijk is het om vanuit je kracht de wereld tegemoet te treden.
Trouwens, had je mijn gratis oefening al aangevraagd om inzichten in jouw belemmeringen te verkrijgen? Want elk inzicht zou al een mooie verandering teweeg kunnen brengen. Dus schroom niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *