ZIELSCONTRACTEN OUDER-KIND: Hoe beïnvloedt dat jou?

Ouder-kind gedrag

Waarom gedraagt jouw kind zich zoals hij/zij zich gedraagt?
En waarom gedraag jij je zoals je doet naar je kind?
Waar komt het vandaan?
Wat schuilt erachter?
Hoe dient het je?

  • Drukt hij/zij iets uit zonder woorden?
  • Spiegelt je kind iets naar jou?
  • Of wordt het veroorzaakt door iets veel diepers dan dat?

In mijn praktijk kom ik het vaak tegen. Iemand die tot dan toe vastzit aan een zielscontract met hun vader, moeder of kind.

Wat is een zielscontract?

Een zielscontract is iets wat je op zielsniveau met iemand anders hebt afgesproken. Je bent hier meestal niet bewust van. Deze contracten zijn meetbaar met spiertesten (testen-video in het Nederlands / testen-video in het Engels). Een zielscontract kan zowel ondersteunend als belemmerend werken.

Voorbeeld van het veranderen van ouder-kind dynamiek

Gebukt onder pijnlijke emoties vroeg een moeder om hulp bij haar dochter. Ze was ten einde raad. Ze wist niet hoe ze haar eigen gedrag kon doorbreken. In de sessie kwam al snel de dynamiek naar voren waarin ze met haar dochter vast zat. Dit is wat ze schreef:

Ouders… Een paar weken geleden besloot ik dat het tijd was om Manon om hulp te vragen. Ik realiseerde me dat ik het licht van mijn geliefde dochter aan het ‘dimmen’ was. Haar naar beneden duwen zoals mijn eigen moeder mij aandeed.

Eerst liet Manon me beseffen wat ik eruit haalde en ja, ik heb een geweldige vaardigheid geleerd: mensen ‘lezen’. Ik werd altijd gevraagd om ‘niet te storen, stil te blijven’. Destijds kon ik leren hoe ik me in de samenleving overal, waar dan ook moest gedragen: het is een geschenk.

Dat ik mijn dochter ‘dimde’ was anders. Zoals je waarschijnlijk weet, brengt een sessie in ThetaHealing zoveel vreemde en onverwachte wendingen naar boven en het bleek gewoon dat ik het deed om haar te beschermen tegen ‘niet bemind te worden’. Dat was enorm en ik liet het graag los.

Het andere grote onderwerp dat eruit kwam, ging over de angst van mijn dochter voor ballen, speeltuinen, enz… bij haar  zwemles werd  ze gevraagd om een voorwaartse koprol in het water te doen en zoals altijd weigerde ze opnieuw. Ik begreep niet dat ze het niet aandurfde om de koprol te doen. Ik was moe en gefrustreerd om te zien dat mijn dochter altijd degene aan de kant was, kijkend naar de anderen die plezier hadden.

Manon wist antwoorden te vinden zonder dat mijn dochter erbij was. Het was iets heel dieps: een zielscontract met mijn dochter om mij te beschermen. Ik had een trauma bij haar geboorte van een paar keer bijna haar verliezen en ik kon het niet verdragen om haar in gevaar te zien. Dus mijn dochter gedroeg zich altijd uiterst voorzichtig zodat ik niet bang zou zijn. Huh!!!!

Dit is een korte versie van het probleem, het was een beetje complexer dan dat, maar raad eens? Afgelopen woensdag vroeg mijn dochter haar zwemleraar om de koprol zelf te proberen !!! We hebben er nooit meer over gepraat. Ik was verbijsterd. Het is haar gelukt. Lachen, het was een beetje een eigenzinnige koprol, maar ze probeerde het !!!!

Ouders…. je kunt zoveel doen om je kinderen te helpen door problemen in ThetaHealing aan te pakken. Ik ben je eeuwig dankbaar! Heel erg bedankt Manon.

 

Verander de dynamiek met je kind

Gelukkig kun je je met ThetaHealing bevrijden van beperkende zielscontracten.
Wanneer je veranderingen in jouzelf maakt heeft het automatisch effect op je relaties.

Vind uit wat er bij jullie speelt en creëer mooie veranderingen.
Of leer zelf de technieken om trauma’s op te lossen en ongewenste patronen op elk gebied te veranderen.

Boek een consult of training, online of op locatie.
Beter eerder dan later.
Tot ziens!