Er is iets mis met mij

Daar zat ze dan, met een onzichtbaar label op haar hoofd.
Alleen dat had ze zelf nog niet door.
Ze keek me vrolijk aan met een vleugje nervositeit

“Vind je het spannend?”, vraag ik.
“Ja”, zegt ze, “en tegelijkertijd ben ik enthousiast omdat ik er helemaal klaar voor ben. Ik wil echt verandering creëren.”

“Ik weet dat je van binnenuit werkt…

… dus niet zoals andere business coaches die enkel aan de buitenkant werken. Bij hen heb ik ook al programma’s gevolgd. En dat heeft enorm geholpen aan ‘de buitenkant’. Maar ik zit alleen nog in dezelfde innerlijke patronen vast. Ik wil wat meer lef hebben, zodat ik ook meer het contact durf aan te gaan met potentiële klanten. Ik durf niet zo goed naar buiten te treden. Maar ik weet dat ik dat nodig heb om meer klanten naar me toe te trekken, zodat ik genoeg inkomsten met mijn bedrijf zal genereren.”

Al snel doken we de diepte in met het vragenproces.

Wat bleek: Ze was bang om afgewezen te worden. En toen ik doorvroeg kwamen de onverwerkte trauma’s aan het licht:

Een vriendinnetje op de lagere school, die destijds haar vriendin niet meer wilde zijn.
Haar ouders die gingen scheiden (en ze dacht destijds dat het door haar kwam, omdat ze niet volmaakt was).
En tijdens haar studie kon ze weinig aansluiting vinden bij studiegenoten. Ondanks dat ze nu een fijne vriendenkring heeft, was ze nog steeds bang om afgewezen te worden.

Toen ik vervolgens alle puzzelstukjes van pijnlijke gevoelens en mijn ingevingen over haar verwachtingen met elkaar verbond, vond ik haar belemmerende overtuigingen en gevoelens tijdens het spiertesten.

‘Er is iets mis met mij.’
‘Niemand wil mij.’
‘Het is mijn schuld dat mijn ouders uit elkaar gegaan zijn.’ (ze geloofde dit zelf niet maar deze overtuiging zat toch in haar onderbewustzijn).
‘Als ik contact maak met potentiële klanten, word ik afgewezen.’
‘Ik ben bang om afgewezen te worden.’
‘Ik wijs mezelf af.’

Ik kan me beter op de achtergrond houden, dan naar voren te treden.’

Ze snapte nu waarom ze te weinig lef had naar haar zin. Ze vermeed het ‘gevaar’ en de pijn om afgewezen te worden.

En dan weer je iets af en heb je een muurtje om je heen.

Dat is de energie die je dan naar buiten uitstraalt.
Anderen kunnen dat ook voelen.

Geen wonder dat ze weinig klanten naar zich toe trok.

Mensen reageren op de energie die je uitstraalt.

Het sterkste label dat ze droeg was: ‘Er is iets mis met mij’.

Ook al was ze hedendaags er niet meer van overtuigd (vroeger wel), voelde ze ergens nog wel schaamte voor wie ze is en onzekerheid. Ze wees zichzelf af. Met deze overtuiging en energie kun je anderen ook afstoten.

We dragen allemaal belemmeringen in ons systeem.

Waar lijk jij niet uit te breken?
Wat lukt nog niet goed in jouw bedrijf wat je wel heel graag wilt?

Ik geef er een gave ONLINE workshop over.

‘5 Cruciale groei-mindset benodigdheden voor ondernemers’
op 10 november van 9:30 – 11:30 uur.
Schrijf je hier meteen in: Yesss, ik wil bij de online workshop zijn.

Ook is het bijna alweer een nieuwe maand.

Daarom geef ik 4 plaatsen gratis weg voor een inzichtsessie t.w.v. 47 euro.

Je zult hierdoor inzicht verkrijgen wat jou innerlijk belemmert, waardoor jij de veranderingen kunt maken zodat je meer klanten naar je toe kunt trekken. Hoe fijn zal het voelen als jij daardoor genoeg omzet kunt draaien? Dan kan je eindelijk je zorgen loslaten en effectief bezig zijn met je onderneming. Daarnaast kun je ook meer ontspannen en van je vrije tijd genieten.
Vraag het hier via deze link aan: Ja, ik wil een gratis inzichtsessie.
Doe je voordeel ermee op, voor nu en in de toekomst, voor jou en jouw bedrijf.
Gun het jezelf.